Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 november, 2018 - 16:55Uppdaterad: fredag, 2 november, 2018 - 10:08
  • Kommunerna efterlyser anpassningsåtgärder

"Kommunernas åsikter har inte beaktats"

Kommunerna kompenseras med 4 miljoner euro för skatteåtgärder och skattebortfall enligt budgetförslaget 2019. Man får även ett extra anslag på 300 000 euro för it-samordning.

Men Ålands kommunförbunds förbundsdirektör Magnus Sandberg säger att förbundets synpunkter inte syns i förslaget.

-Nu väljer LR att lyfta upp att man kompenserar kommunerna med 4 miljoner euro, faktum är att bortfallet är större än så och det har varit vår utgångspunkt i våra utlåtanden, säger Magnus Sandberg.
Effekterna av årets skatteavdrag för låg- och medelinkomsttagare vet man inte ännu, än mindre för det som föreslås i budget 2019 menar Magnus Sandberg. Ljuspunkterna i budgetförslaget är att det extra anslaget för digitaliseringen inte räknas in i basfinansieringen. Men man efterlyser anpassningsåtgärder som skulle relatera till alla de reformer som landskapet har på gång.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »