Publicerad: fredag, 2 november, 2018 - 05:58Uppdaterad: fredag, 2 november, 2018 - 10:07
  • En renoveringsbudget, säger centerns Veronica Thörnroos om regeringens budgetförslag. Arkivfoto: Malin Lundberg

En "renoveringsbudget" enligt centerns ordförande

-Jag ser det som en renoveringsbudget där man i stor utsträckning backar från tidigare förslag. Det sa centerns Veronica Thörnroos i går när oppositionen kommenterade landskapsregeringens budgetförslag för 2019. Thörnroos lyfte bland annat fram att det vindkraftsstöd som tidigare togs bort är aktuellt igen och att landskaspregeringen tar tillbaka nedskärningar inom sjukvården. Hon kritiserade också de minskade resurserna vid Ålandskontoret i Helsingfors.

Frågan om en tunnel till Föglö kom upp under diskussionen och där var Ålands framtids Pia Eriksson Centerns Veronica Thörnroos och Bert Häggblom från Obunden Samling eniga om att landskapsregeringen borde utreda frågan om en tunnel till Föglö.

-En tunnel finns kvar, men färjorna måste förnyas med jämna mellanrum, sa Bert Häggblom från Obunden samling.

Stephan Toivonen från Åländsk Demokrati var på resa och kunde därför inte medverka när oppositionen kommenterade landskapsregeringens budgetförslag i Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »