Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 november, 2018 - 14:10Uppdaterad: fredag, 2 november, 2018 - 10:09
  • Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen. Arkivfoto

Pajunen är nöjd med budgeten

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen är nöjd över landskapsregeringens budgetsförslag som presenterades idag. Pajunen konstaterar att landskapsregeringen inte har gjort några stora förändringar i budgeten jämfört med det förslag till budget som lades av ÅHS.

- Jag är superglad över att landskapsregeringen visar ÅHS det här förtroendet och inte har gått in och ändrat i budgeten förutom i de delar där det handlar om högkostnadsskydd och om tandvårdsprogrammet, jag känner mig jättenöjd, säger Jeanette Pajunen. Extra glädjande är också, enligt Pajunen, ett tillägg till ÅHS egentliga budget där organisationen har möjlighet att äska medel för It-satsningar. Även den seniormottagning som enligt budgeten ska planeras med ÅHS, den extra satsning som i budgeten görs på akutmottagningen och projektet med sprut- och kanylutbytet som under 2019 fortsätter i ÅHS regi välkomnas av Pajunen som tycker att budgetförslaget gynnar gemene ålänning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »