Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 juli, 2013 - 15:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Växelbedragare identifierade

Den man och kvinna som under den senaste veckan lurat till sig växel i butiker i Mariehamn är nu identifierade. Det tack vare de tips som polisen fick in från allmänheten. Mannen är gripen av den svenska polisen för identiska bedrägerier som de han och kvinnan satte i system i Mariehamn. Kvinnan är inte gripen men identifierad, hon befinner sig också i Sverige. En förundersökning har nu inletts men eftersom ingen av personerna är kvar på Åland längre kommer den svenska polisen troligtvis att ha hand om förhören, det säger Anders Mattsson på Ålandspolisen. De två personerna lurade till sig växel genom att köpa något i butikerna och betala med en 500 eurosedel, sedan distraherade de kassapersonalen och fick på så sätt tillbaka 200 till 300 euro för mycket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »