Publicerad: lördag, 27 oktober, 2018 - 21:27
  • Niclas Strand lyfte hem segern i 74 kg-klassen. Foto: Owe Sjöblom
  • Ove Lehto laddar inför marklyft. Foto: Owe Sjöblom
  • Emil Sundberg tog 285 kg i marklyft. Foto: Owe Sjöblom

Medaljregn över ÅKK

Det blev medaljregn över Ålands Kraftsport klubb vid SFI-mästerskapen som hölls i Idrottsgården på lördagen.

I den klassiska tävlingen vann Stina Lindell 72 kg-klassen med 387,5 kg. Niclas Strand segrade i 74 kg-klassen med 572,5 kg och Emil Sundberg tog ett förväntat guld i 105 kg-klassen med 680 kg. I +120 kg-klassen blev André Hjulström tvåa med 737,5 kg. Det är nytt finländskt rekord i U23 och han satte även rekord i marklyft med 315 kg.

I tävlingen med utrustning var det bara fyra deltagare med och alla från ÅKK. Ovel Lehto tog 1.010 kg i +120 kg-klassen. Anders Johansson tog 530 kg i 93 kg-klassen, Christer Gustavsson tog 472,5 kg i 83 kg-klassen och Paulina Lindblad orkade med 412,5 kg i 72 kg-klassen.