Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2013 - 12:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Vikariestopp i stadens äldreomsorg

Det är principiellt vikariestopp inom Mariehamn stads äldreomsorg just nu. Enligt äldreomsorgschef Bitti Vik innebär stoppet att vårdarna ska tänka efter ordentligt om arbetet kan klaras av utan vikarier. Behövs extra personal ska den i första hand plockas från andra avdelningar i huset där det för tillfället är lugnare. -Principiellt har jag sagt att det är vikariestopp och inköpsstopp, men vi jobbar med människor och behövs det verkligen vikarier plockar vi in det, säger Bitti Vik. I dag finns det ingen lag som reglerar antalet vårdare per klient, något som Bitti Vik tycker är bra. -Risken med en lag som reglerar antalet vårdare är att minikravet snabbt blir ett maxkrav i spartider, säger Bitti Vik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »