Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2013 - 07:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fårägare misstänker att får stjäls

Flera fårägare på Åland misstänker att deras får stjäls. Får försvinner spårlöst utan att hittas igen eller att några kvarlevor lämnas på platsen. -För två år sedan försvann 17 får för mig, och i fjol försvann tio spårlöst. Vi kunde inte hitta kvarlevor från något av fåren, säger Pia Eriksson, fårhållare från Lumparland, som misstänker att fåren har stulits. Få polisanmäler försvinnanden eftersom det är svårt att bevisa att fåren verkligen har stulits, och fårhållaren lämnas med en ekonomisk förlust. När får blir rivna av rovdjur går det att få ersättning, men när får blir stulna blir det polissak som kräver bevis. -Man måste ertappa någon med handen i syltburken för att bevisa att fåren stulits, säger naturvårdsintendent Jörgen Eriksson. Flera fårhållare som Ålands Radio har pratat med är oroliga för att fåren ska stjälas, och säger att oron är extra stark efter den senaste tidens djurskyddsbrott då bland annat ett får fick bakbenen kapade vid Nabben i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »