Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 augusti, 2013 - 11:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Underjordisk parkering i hamnen

En underjordisk parkering kan bli en framtida lösning på de parkeringsproblem som finns i hamnområdet i Västra hamnen i Mariehamn. Stadsfullmäktige godkände i går en stadsplan för området som tidigare inte haft någon detaljplan. Behovet av parkeringsplatser anses stort eftersom det uppskattats stå cirka 300 bilar långtidsparkerade på gatorna intill hamnområdet. En målsättning med planen är att vid fortsatta utbyggnader lägga större vikt vid stadsbildmässiga aspekter för hamnområdet. Planen stärker också skyddet för den grönkorridor som löper från Sviby, via hamnen, till Fiskehamnen i Korrvik. En diskussion har också förts om att områdets historiska del, från Badhusparken via sjöfartsmuseet och Pommern till Tullpackhuset, borde kopplas samman med ett trädäck ända till ÅSS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »