Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 september, 2013 - 17:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Krav om Visit Åland i lagtinget

-Borde inte landskapsregeringen ingripa i konflikten inom Visit Åland? Den frågan ställdes i lagtinget i dag både informellt utanför plenisalen och i debatten inne i salen. Liberalen Mats Perämaa efterlyste att landskapet ingriper mot Visit Åland, medan lantrådet hänvisade till att man skall låta den processen gå den formella vägen. Näringsminister Fredrik Karlström säger till Ålands Radio att det viktiga är att Visit Åland följt avtalet och använt de 1,1 miljoner skattepengar som man fått för att marknadsföra Åland i år på rätt sätt. Det kontrolleras vid ett möte mellan föreningen och ministern och hans avdelning den tredje oktober. Han tillägger också att han inte tycker det är bra att Visit Ålands styrelseordförande och tillförordnade vd, Susanne Fagerström, lägger locket på och inte ställer upp för media.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »