Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2013 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Minister avgjorde skyltstrid

Skördefesten får vid landsväg sätta upp egna skyltar, även om det strider mot bestämmelserna i vägmärkesförordningen. Det har infrastrukturminister Veronica Thörnroos beslutat och kör därmed över sin tjänsteman, i det här fallet trafikingenjör Björn Ekblom. Han har anmält avvikande åsikt till beslutet. -Skördefesten har i flera år struntat i att följa våra anvisningar. I år gav vi ett tydligt avslag på deras skyltar, men de återkom och frågan lyftes upp på politisk nivå, konstaterar Björn Ekblom. Tillåten skylt vid landsväg för ett tillfälligt arrangemang skulle vara en gul pil med grön ram och en grön text som det står "Marknad" på. Veronica Thörnroos motivering att bevilja undantag är att arrangemanget är tillfälligt och att en omgörning av vägmärkesförordningen är på gång nästa år där avvikande skyltar kommer att tillåtas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »