Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2013 - 07:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

ÅHS-kurser för vuxna med adhd

I höst startar ÅHS kurser för vuxna med adhd. Meningen är att starta två grupper per år med som mest åtta deltagare per kurs. -De senaste åren har vi utrett allt fler vuxna med adhd-problematik, och då blir det också allt fler som behöver behandling, säger Eva Eriksson som är överläkare och vikarierande klinikchef för psykiatriska enheten. Kurserna har varit efterfrågade och deltagarna kan få konkret hjälp som hjälper dem i vardagen, men också hjälp av att träffa andra i samma situation. Eva Eriksson vill se adhd som ett handikapp där man har svårigheter med till exempel koncentrationen och relationer, men som också kan vara en styrka som tar sig uttryck i stor kreativitet och fantasi. -Det kan innebära både en lättnad och en sorg att som vuxen få bekräftat att man har adhd, säger Eva Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »