Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 30 september, 2018 - 09:12Uppdaterad: söndag, 30 september, 2018 - 11:05

Helenius vann på knock

Boxning: Robert Helenius besegrade tysken Erkan Teper inatt och tog IBF:s interkontinentala tungviktsbälte. Helenius vann på knock i slutet av den åttonde ronden. 

Robert Helenius var underdog i den här matchen som gick på tyskens hemmaplan i Stuttgart. Men Helenius hängde bra med från början och fick in ett par hårda träffar tidigt i matchen som gjorde att tysken började blöda.

Även tysken fick in en del träffar, men de riktigt hårda slagen lyckade Helenius gång efter gång förutse och parera. Ju längre matchen led, desto tröttare blev de båda boxarna. 

Men i slutet av den åttonde ronden fick Heleinus in en serie slag mot Tepers huvud. Först med vänstern, sedan med högern och sedan med vänster så att tysken föll till golvet. Matchen var över och Helenius 28:e seger som proffs ett faktum. 

– Jag var ganska överraskad att han inte kom upp längre. Men jag träffade honom otroligt bra i början. Det kändes bra att boxas, säger Helenius till Yle Sporten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »