Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 september, 2013 - 16:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Behövs en helt ny Vårdöbro?

I hur dåligt skick är Vårdöbron? Går den alls att reparera eller måste det byggas en ny bro? Det undrar liberale lagtingsledamoten Mats Perämaa i ett uttalande till media. Renoveringsarbetet på Vårdöbron har nu avbrutits för andra gången för att kontrollera brons skick. Infrastrukturminister Veronica Thörnroos väntar nu ett besked den här veckan från den senaste undersökningen. -Jag är överraskad över att man från politiskt håll under tidigare år inte satt mer resurser på underhåll av hamnar, vägar och broar, säger Veronica Thörnroos. Hon är nu beredd att begära mer pengar i nästa års budget för att i första hand få Vårdöbron i skick. Den betjänar inte bara Vårdö utan också den norra skärgården vars trafik till Fasta Åland går över bron.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »