Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 september, 2013 - 12:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Höjd kommunalskatt i Mariehamn

Det verkar allt mer sannolikt att det blir en skattehöjning i Mariehamn nästa år. Även om nämnderna gör budgetförslag som innehåller både höjda avgifter och försämrad service så anser de tre största partierna i stan att det behövs ökade inkomster. -I den situation som nu är finns inte många alternativ till ökat skatteuttag, säger stadsstyrelsens ordförande, moderaten Petri Carlsson. Socialdemokraterna har under flera år talat för en skattehöjning utan att få stöd för det från andra partier. Och liberalernas ordförande, stadsstyrelseledamot Katrin Sjögren, påpekar att liberalerna talat om en skattehöjning under den här perioden. - Vi har inte nämnt någon procentenhet, men vi tror det blir en rejäl skattehöjning, säger Katrin Sjögren

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »