Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 oktober, 2013 - 17:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Extra öppna butiker i tuff konkurrens

Butikerna i Mariehamn har öppet extra länge i kväll och det är en mycket viktig dag för affärsidkarna. Många butiker har tuff konkurrens sedan Maxinge öppnade i våras. -Vi har varit på botten och nu ska vi bara gå framåt. Det säger Britt Biskop i föreningen City Mariehamn som vill att stan ska fortsätta leva med affärer och caféer. Flera butiker har flyttat från stan till köpcentret i Jomala, medan andra stängt helt. Nu i oktober mister Torggallerian en butik när Minna Rundberg stänger sin affär. -Det är bara att konstatera att det finns för lite folk på Åland för en sån här butik, säger hon. Men Carola Hongell som driver skobutiken Läderbiten tror på att uppsving i stan. -Vi kommer absolut inte att flytta. Nya butiker kommer att öppna i Sitkoffs och det känns roligt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »