Publicerad: lördag, 5 oktober, 2013 - 19:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Guldet är klart

Fotboll: Åland United är finländska mästare i fotboll. Det står klart efter att ÅU besegrade Pallokissat med 5-0 inför 580 personer i Mariehamn. Stor hjältinna i dagens match var Monica Dolinsky som gjorde tre mål. Det första kom på straff efter 41 minuter. 2-0 kom kort därefter på en mycket bra frispark från cirka 30 meter. I mitten av andra halvlek fick ÅU en andra straff och Dolinsky var hur säker som helst. Med knappa tio minuter kvar gjorde Janelle Cordia det fjärde målet och just före slutsignalen fastställde Cordia slutresultatet. Trots att det återstår två omgångar så är alltså guldet klart, ÅU har ett ointagligt försprång före tvåan PK-35.