Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 oktober, 2013 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fel att sparka intressebevakaren

Beslutet att säga upp intressebevakaren på Ålands rättshjälpsbyrå var felaktigt. Det säger Ålands förvaltningsdomstol i en dom som handlar om att en jurist vid rättshjälpsbyrån i april i år förlorade jobbet efter en rad anmärkningar. Flera personer som har allmän intressebevakning hade fått betalningspåminnelser på obetalda räkningar. Orsaken var att intressebevakaren inte hade betalat deras räkningar i tid. Han överklagade uppsägningsbeslutet eftersom han ansåg att han inte fick någon introduktion när han började jobbet, och att han kom in i en kaotisk arbetsmiljö. Han ansåg sig vara utpekad som syndabock för chefens egna tillkortakommanden. Förvaltningsdomstolen upphävde rättshjälpsbyråns beslut. Domstolen ansåg att intressebevakaren inte före rättshjälpsbyråns beslut hörts på det sätt lagen förutsätter. Eftersom beslutet upphävdes på grund av detta fel i förfarandet tog domstolen inte ställning till uppsägningsbeslutets laglighet i sak.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »