Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 oktober, 2013 - 15:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Felaktiga uppsägningar av okunskap

-Bristande kunskaper ligger ofta bakom felaktiga uppsägningar. Det säger Anne-Helena Sjöblom som är organisationssekreterare för FOAÅ som är en fackorganisationen för offentliganställda. Den senaste tiden har ett flertal uppsägningar dömts som felaktiga av Ålands förvaltningsdomstol och högsta förvaltningsdomstolen. Det gäller bland andra landskapsrevisorn Leif Holländer, De gamlas hems förra vårdchef Kerstin Wikgren, och nu senast en intressebevakare på rättshjälpsbyrån. Att uppsägningarna underkänts av domstol tyder enligt Anne-Helena Sjöblom på bristande kunskaper hos dem som beslutat om uppsägningarna. -Man kan inte säga upp någon bara för att man inte trivs med personen i fråga. Den det gäller måste först varnas och få en möjlighet att rätta till det som är fel innan det går så långt som till en uppsägning, säger Anne-Helena Sjöblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »