Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2013 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kommunal ilska mot landskapet

Läget är spänt just nu mellan Ålands kommuner och landskapsregeringen. Att ta bort indexjusteringen av landskapsandelarna nästa år, alltså landskapets ersättning till kommunerna för vissa lagstadgade serviceformer, får kommunförbundet att gå i taket. -Vi kan inte lita på landskapsregeringen, som så sent som i våras skrev de på ett samrådsavtal med oss, men nu ställer de oss in för fullbordat faktum i ett så sent läge att det inte kan ske några förhandlingar. Vi är förbluffade, sa kommunförbundets direktör Erik Brunström vid en presskonferens i dag. Besparingen för landskapet är 713.000 euro totalt nästa år men slår hårt mot de kommuner som har sämst ställt. För samhället Åland är den här inbesparingen lika med noll, enligt kommunförbundet, som också ser en risk att den dåliga relationen mellan kommunerna och landskapet nu sprider sig till kommande förhandlingar om samhällsreformen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »