Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2013 - 07:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Värmeverk oroar boende

Det planerade värmeverket i Österbacka i Norrböle i norra Mariehamn oroar de boende i området. Det framgick tydligt när stadsstyrelsen nyligen träffade dem för att höra deras synpunkter. De vill inte ha ett värmeverk som närmaste granne eftersom de är rädda för att buller och utsläpp ska påverka deras hälsa negativt, och de befarar också att ett värmeverk ska påverka värdet på deras hus negativt. -Jag förstår att de boende inte är så glada över planerna, men en egen vedpanna ger minst lika stora utsläpp som det planerade värmeverket, säger stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson. De boende vill att det görs en ordentlig miljökonsekvensbedömning av värmeverket i Österbacka innan det byggs, men det krävs inte enligt lagen eftersom det planerade värmeverket är så litet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »