Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2013 - 07:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Åländskt läraravtal intresserar

Det nya kollektivavtal för gymnasielärare, som trädde i kraft på Åland för två år sedan i och med bildandet av Ålands gymnasium, följs med stort intresse av lärare i riket. -Det är annorlunda och nytt. Därför har vi följt med för att se hur det här faller ut, säger Dan Johansson som är ordförande för Finlands svenska lärarförbund. Åland gästas just nu av cirka 250 rektorer och andra skolledare från riket inom ramen för Finlands kommunförbunds Rektorsdagar. I går presenterade Ålands lyceums rektor Marcus Koskinen-Hagman det nya kollektivavtalet som innebär att arbetstiden kan variera mellan olika månader. Arbetstiden är delad i en reglerad arbetstid som arbetsgivaren förfogar över, och en förtroendetid som läraren själv förfogar över för till exempel föräldrakontakter och förberedelse inför lektioner. -Det finns vissa barnsjukdomar, men jag tror att det kan bli bra på sikt, säger Marcus Koskinen-Hagman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »