Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 oktober, 2013 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

"Sammanslagningen kom hastigt på"

Lantrådet Camilla Gunell säger att beskedet om sammanslagningen av regeringskollegorna Moderaterna och Obunden samling kom hastigt på. - Det verkar ha varit en process där man har hållit väldigt strikt på att det inte ska komma ut någon information, säger Camilla Gunell. Dock pekar lantrådet på att de obundna och Moderaterna till viss del agerade gemensamt redan i regeringsförhandlingarna för två år sedan och att de nu delar på en ministerpost. Enligt Camilla Gunell kommer bytet på kansliministerposten, där obundnas Gun-Mari Lindholm byts ut mot moderate Wille Valve i slutet av november, att ske som planerat trots att bytet i så fall sker inom samma parti. - Vi följer den plan som varit sedan regeringsuppgörelsen och jag utgår från att det sker som det är tänkt, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »