Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 november, 2013 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Möten om fiskodlingens framtid

Var ska fiskodlingar få finnas i de åländska vattnen, hur ska man få branschen att vidta fler miljöåtgärder, hur ska företagen få längre produktionstillstånd och hur ska fiskhälsan främjas? Det är frågor som ska slås fast i vattenbruksstrategin för Åland. Nu inleds en rad samrådsmöten i flera åländska kommuner om vattenbruket, med början i Eckerö i morgon. Utredaren Petra Granholm vid landskapsregeringen hoppas på en stor uppslutning på mötena med många synpunkter på fiskodlingens framtid. -Det handlar om hållbar utveckling och är ingen lätt ekvation att få ihop. Men branschen har samtidigt en stor betydelse för Åland, och EU vill öka vattenbruket samtidigt som belastningen på Östersjön ska minska, säger Petra Granholm. På torsdag hålls ett samrådsmöte i Föglö och i nästa vecka i Brändö, och i Mariehamn i samband med vattenbruksdagarna den 14 och 15 november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »