Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 november, 2013 - 11:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kritik mot ny körkortslag

-Att minska antalet körlektioner leder definitivt inte till ökad trafiksäkerhet, så varför landskapsregeringen kommer med ett sådant förslag är obegripligt. Det säger trafiklärare Yana Jahrén om förslaget till ny körkortslag. Bilskolorna på Åland är mycket kritiska till förslaget att minska minsta antalet körlektioner från 17 till fem. -Andra länder talar om att öka antalet körlektioner, men på Åland vill man minska för att det ska bli billigare att ta körkort, säger John Eriksson på Norra Ålands bilskola. Bilskolorna är också kritiska till att de inte har fått vara med i arbete med att ta fram ett förslag till ny körkortslag. -Vi meddelade landskapet att vi gärna ville vara med, men har inte fått något svar, säger Yana Jahrén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »