Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 november, 2013 - 14:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Centerledare gratulerar sossarna

Centerns Harry Jansson gratulerar socialdemokraterna till att ha fått en överenskommelse om en medarbetare som skall bevaka åländska intressen i EU-parlamentet. - Det bästa hade naturligtvis varit om socialdemokraterna backat upp den åländska listan, men det finns ju en ideologisk skillnad mellan oss, säger Harry Jansson i en kommentar. Han har nu, förutom centern, också liberalerna och moderaterna med i en uppbackning av talman Britt Lundberg som kandidat i EU-valet i vår i samarbete med Svenska folkpartiet i riket. Harry Jansson väntar ett besked från Obunden samling att komma med i samarbetet. De obundna har tidigare uttalat stöd för riksdagsledamot Elisabeth Nauclér, men det var före det aviserade samgåendet med moderaterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »