Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 november, 2013 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Åland höjer fredsprofil

-Åland vill höja profilen som ett fredsexempel och mera aktivt föra fram landskapets demilitarisering och neutralisering. Det säger lantrådet Camilla Gunell efter att landskapsregeringen i dag lämnat ett meddelande till lagtinget om en policy för demilitariseringen och neutraliseringen. Policyn, författad av enhetschef Michaela Slotte, är en sammanställning av den historiska bakgrunden, konventionerna om Ålands demilitarisering och deras giltighet i dag, förhållandet mellan dem och EU, framtida utmaningar med ny säkerhetspolitik och en exempelsamling om den praxis i frågan som kommit till genom åren. Lantrådet Camilla Gunell åker i morgon till Island för att prata om just de här frågorna, inbjuden av Finlands ambassad och Nordens hus i Reykjavik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »