Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 november, 2013 - 11:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Biskopen om Saltvikskonflikten

-Det är en djup förtroendekris mellan kyrkoherden och förtroendevalda samt de anställda, och läget är så ansträngt att jag beslöt att en time-out var det bästa. Det säger biskop Björn Vikström angående konflikten i Saltviks församling där kyrkoherde Peter Blumenthal stängts av från sin tjänst. På senare tid har konflikter uppmärksammats inom fler församlingar, både här och i riket, och Björn Vikström säger att man även inom kyrkan funderar på varför det blir så. Han säger att man gärna önskade att det inte alls fanns några problem i en kristen församling. -En orsak kan vara att man i kyrkan alltid jobbar i enlighet med sin övertygelse och tro, och då kanske man inte alltid är beredd att böja sig för gemensamt fattade beslut, säger biskop Björn Vikström. Situationen i Saltviks församling behandlas av domkapitlet den 16 december, fram till dess vikarierar Sirkka-Liisa Enqvist som kyrkoherde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »