Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 november, 2013 - 05:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Stora prisskillnader på saffran

Hur mycket kunderna får betala för en påse saffran varierar kraftigt mellan butikerna på Åland, dessutom är en påse saffran här betydligt dyrare än i Sverige. Sparhallen är billigast på Åland, där kostar ett halvt gram av Meiras saffran 2,45 euro. När vi ringer runt och gör en prisundersökning är Citylivs i Mariehamn dyrast med 4,80 för samma påse. Men när vi återvänder för en intervju på eftermiddagen har priset ändrats till 3,45 euro för samma produkt. Enligt butikschefen Magnus Karlsson beror det på att man nu fått in säsongens leverans. -Vi fick en leverans i dag, och nu är priset satt efter det inköpspriset, säger Magnus Karlsson. Näst billigast är S-market med 2,95 euro för en påse saffran. Kantarellen och Mattssons i Godby säljer saffran av märket Santa Maria, och hos båda butikerna kostar en påse 3,35 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »