Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 december, 2013 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Slemmern skyddas inte

Det blir inget vattenskyddsområde kring Slemmern. Stadsstyrelsen har beslutat att inte anhålla om att området ska bli skyddsområde vilket föreslogs i ett medborgarinitiativ för två år sedan. I initiativet hänvisas bland annat till områdets stora betydelse för invånarnas rekreation samt som lekplatser för gädda. Stadsledningen anser ändå inte att det är ändamålsenligt att skapa ett skyddsområde eftersom det leder till restriktioner. Beslutet motiveras också med att det nu inte finns utrymme att prioritera åtgärder för Slemmern utöver det som redan görs enligt dagvattenstrategin. Dessutom påpekas att resurserna för stadens miljöarbete i nästa års budget i första hand kanaliseras till energieffektivering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »