Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 december, 2013 - 15:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kommuner dyrare på Åland

Kommunerna på Åland får betydligt högre landskapsandelar än vad kommunerna i riket får statsandelar, samtidigt som landskapet tagit hand om hälso- och sjukvården och gymnasieutbildningen. Mot den bakgrunden finns det rationaliseringar att göra i den kommunala servicen på Åland. Den slutsatsen drog moderaternas Roger Jansson när lagtinget i dag debatterade landskapsregeringens förslag att inte indexhöja landskapsandelarna till kommunerna nästa år. Samma sak gjorde den tidigare landskapsregeringen under ledning av liberalerna för fyra år sedan, men liberalerna är tillsammans med det andra oppositionspartiet, Ålands framtid, starkt kritiska till att lägga mer kostnader på kommunerna. Det partierna är överens om är att det nuvarande systemet måste utvärderas och ändras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »