Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 mars, 2014 - 21:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:05

Husbrand i Östernäs

Vid 19:30-tiden på tisdagskvällen kom larm om att ett hus på Skolstigen i Östernäs i södra Mariehamn hade fattat eld. Ingen människa befann sig i byggnaden och ingen människa skadades. Räddningsverkets rökdykare fick ganska snart branden under kontroll.

   -När vi kom fram hade vi synlig eld i den sydöstra delen av andra våningen, och elden hade också gått igenom taket lite grann, säger brandbefälet Lennart Johansson.

   Vad som orsakat branden är ännu oklart. Det eldhärjade huset är ett gammalt trähus som tidigare har fungerat som pensionat. Sedan 2001 har det använts av Ålands omsorgsförbunds boendeenhet.

   -Vi har använt det som boende i väntan på nya de nya lokaler som vi nu fått på Lotsgatan.Vi hade tänkt sälja huset i lugn och ro under våren. Vi flyttade ut i torsdags, och hämtade det sista lösöret under dagen i dag, sade omsorgsdirektör Veronika Snellman på tisdagskvällen.

   Förutom Räddningsverket deltog Strandnäs frivilliga brandkår i släckningsarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »