Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 juni, 2014 - 16:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:02

GE-trädgården byggs om

De boende vid Trobergshemmet i Mariehamn ska få mer meningsfull utevistelse. Sedan tidigare har det stått klart att de boende ska få tillgång till den närbelägna GE-villans trädgård, men då krävs vissa åtgärder så att trädgården blir mer tillgänglig för de äldre. Under våren har en arbetsgrupp arbetat med ärendet och nu ska en gång byggas mellan GE-villan och Trobergshemmet.

   Mer plattläggning planeras i trädgården för att bredda de gångar som redan finns och fler uteplatser ska skapas. En damm ska rensas upp och nya trädgårdsmöbler har beställts. Gången mellan de båda husen ska vara klar senast till midsommar. Det var med anledning av en motion från obundne Bert Häggblom som socialnämnden behandlat frågan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »