Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juli, 2014 - 07:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Vinden drar på Föglö

I veckan hölls segelevenemanget ”Vinden drar” på Föglö. Det är 30:e året som det arrangeras och i år stod Åland som värd.

– Jag tror att det är viktigt för att fortsätta bruka de gamla båtarna och lära nya generationer, säger Karin Boberg från Norge var en av de mer långväga gästerna.

Evenemanget Vinden drar arrangeras under en vecka varje sommar och flyttar runt mellan de skandinaviska länderna. I år lockades runt 200 personer att komma till Föglö. Tanken med Vinden drar är bland annat att lära sig av de olika ländernas sätt att segla.

– Numera är det vanligt att man kommer utan egen båt när man kommer långt bortifrån så att man får lära sig om den här biten av nordens kustkultur, säger Ålands Skötbåtsförenings ordförande Astrid Olhagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »