Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 juli, 2014 - 17:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Många osäkra ridhjälmar ute på marknaden

 ”Stora skillnader på ridhjälmar och priset inte avgörande för om hjälmen skyddar bra,” det visar ett test svenska Folksam gjort. I testet kommer man fram till att bara tre av tio ridhjälmar ger ett fullgott skydd.

De tio hjälmar som testats tillhör Sveriges vanligaste och är godkända enligt CE-normer och EU:s krav men trots det klarar bara tre av tio hjälmar den testmetod som liknar en vanlig ridolycka.

De flesta av dessa hjälmar är vanliga även på Åland men det största problemet upplever Victoria Rosenqvist från Stall Rosenqvist, är ett annat.

– Det jag tycker är värst är att folk köper hjälmar på loppis, då kan den både ha ramlat i backen och legat i ett baksäte och smält i sommarhettan, säger Victoria Rosenqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »