• Tränaren Peter Lundberg och resten av laget har en tuff vecka med tre bortamatcher på raken. Foto: Owe Sjöblom
Tränaren Peter Lundberg intervjuas av Owe Sjölom
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 06:11, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 10:13

Tuff vecka för IFK

IFK Mariehamn går in i slutfasen av årets fotbollsliga och den kommande veckan är riktigt tuff med tre bortamatcher på raken

I natt reste laget till Helsingfors och sen vidare till Lahtis där FC Lahti står för motståndet, sen väntar JJK i Jyväskylä på måndag och nästa fredag är IFK i Rovaniemi för match mot RoPS.

- Vi kommer hem mellan matcherna så att vi får träna på hemmaplan och grabbarna får vara med familjen, säger tränaren Peter Lundberg.

Inför kvällens match ligger IFK på femte plats med 43 poäng och Lahti är trea med 46 poäng. Vid lagens två tidigare möten i ligan så är det Lahti som gått segrande båda gångerna, dom vann med 2-0 i Mariehamn i slutet av maj och i Lahtis vann dom med hela 6-2.

IFK har alla spelare förutom Robbin Sellin, Rezgar Amani och Anthony Dafaa Clement tillgängliga. Dafaa fick en smäll i huvudet vid torsdagens träning och kunde därför inte resa med till Lahtis.

Fler Sport

ÅCK har chans på avancemang

Ålands curlingklubbs lag i den svenska serien har chans att avancera i divisionerna efter helgens matcher i Sverige.

Början fällde IFK

Tränaren Peter Lundberg
Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

ÅFF vann över Sirius

Fyramålsskytten Rezgar Amani
Ålands FF vann två matcher mot Sirius U19 i helgen när dom träningsspelade i Eckeröhallen.

Våsc förlorade mot Rasbo

Våsc förlorade lördagens hemmamatch i innebandyns division 2 för damer när gästerna Rasbo IK vann med 6-3 i Baltichallen.

IFK hockey föll med dunder och brak

IFK Mariehamn ishockey förlorade bortamatchen i Alltrean mot serieledande Sudret stort, hela 10-2 blev det till gotlänningarna.

Stopp i semin för Wiss

Hanna Wiss tog sig till semifinal på 60 meter i inomhus-FM i Helsingfors, men där tog det stopp.

MLK har chansen att stiga

Otto Byman
MLK gjorde vad som krävdes för att ha kvar chansen att avancera till division 2 när dom besegrade RaVS från Raumo med klara 4-0 i tennisens division 3.

JIK föll i raka set

Jomala IK:s herrar förlorade i tre raka set när serieledarna Säters IF kom på besök till Vikingahallen i volleybollens division 1.