Publicerad: lördag, 11 juni, 2016 - 18:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:16

Snopen förlust för ÅU

Fotboll: Åland United förlorade med 2-3 i lördagens ligamatch hemma mot FC Honka. En brutal förlust där segern gled United ur händerna under matchens sista minuter. United tog ledningen efter tio minuter när Julia Tunturi kyligt rullade in bollen bakom Honka-målvakten. Skadedrabbade Tunturis första mål för säsongen i hennes blott andra match från start. Men Honka kvitterade bara fem minuter senare när Riikka Hannula hittade rätt framför mål i samband med lagets första hörna. I den 39:e minuten tog ÅU på nytt ledningen i matchen. Denna gång genom målskytt Bri Campos som assisterades av Raissa Feudjio. United var högt pressade i den andra halvleken och hade svårt att etablera ett eget anfallsspel, men  släppte samtidigt till få chanser. Men med fyra minuter från full tid så hittade Henni-Marika Malinen läget och satte kvitteringen bakom Ann-Sofie Gripenberg i United-målet. På tilläggstid gjorde sedan Vera Saastamoinen 3-2 för Honka.