Publicerad: söndag, 12 juli, 2015 - 17:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:40

SFIM i friidrott

Friidrott: SFI-mästerskapen i Nedervetil har avgjorts under helgen och IF Åland plockade flera medaljer.

I D17-klassen för 400 m placerade Hanna Helin, IFÅ, sig på andra plats med tiden 1.02,48, vinnaren Tiia Gustafsson, IF Raseborg, korsade mållinjen på 1.01,38. Amanda Gustafsson, IFÅ, tog guld i längd i F15-klassen. Gustafssons hopp som mättes till 5,22 m var 24 cm längre än tvåan Molly Pastewka, Esbo IF, som slutade på 4,98 m. I P15-klassen för 300 m korsade Eric Sjölund, IFÅ, mållinjen med tiden 37,46, som räckte till andra platsen, Isac Wedenberg, Borgå, vann med tiden 37,37. Tiden 37,46 var nytt personligt rekord för Sjölund med 2,5 sekunder.

I 4x100 m stafett för F15/D17 slutade Åland på andra plats med tiden 51,97. I laget sprang Amanda Gustafsson, Sofia Södergårdh, Adina Renlund och Ebba Koskinen. IF Drott vann stafetten på 51,96.

Victor Jansson tog sig till final i 100 m för herrar med sjätte bästa tid men dök inte upp till start när finalen började.