Publicerad: söndag, 17 oktober, 2010 - 20:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Oavgjort för IFK mot Lahti, allt avgörs i sista omgången

Fotboll, Tipsligan. IFK Mariehamn spelade oavgjort i bortamatchen mot FC Lahti på söndagen. IFK var dock det lag som inledde matchen bäst när man i den 43e minuten tog ledningen i matchen genom Lamar Neagle. Men i andra halvek i den 64e minuten kunde FC Lahtis Riku Heini kvittera till 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut.Söndagens resultat innebär att IFK Mariehamn ramlar ner en placering och man ligger nu på elfte plats i tabellen på 28 poäng. FC Lahti ramlar ner till jumboplatsen på 26 poäng. JJK som vann över AC Oulu med 2-1 avancerar i tabellen och ligger nu på en tolfte plats med 27 poäng men för AC Oulu innebär förlusten att man nu ligger på kvalplats.Det är fortfarande alltså väldigt jämnt i bottenskiktet i tabellen och det innebär att allting avgörs i Tipsligans sista omgång som spelas inkommande lördag. För IFK Mariehamn väntar då en tuff hemmamatch då man möter KuPS som är med och kämpar om en silvermedalj i årets liga.