Publicerad: lördag, 5 december, 2015 - 21:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:18

Ö-mötet slutade med övertidsförlust för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn inledde fortsättningsserien i division 3 östra genom att inkassera en poäng i en tight bortamatch mot gotländska Surdets HC. IFK hade fyra powerplay-lägen i den första perioden men gick till pausvila med underläge 0-1. I den andra perioden var det IFK som drog på sig utvisningarna men kvitteringschansen dök ändå upp i spel 5-mot-5. Alexander Grundström satte 1-1 i mitten av den andra perioden assisterad av Robin Englund och Robin Dahla. Kort därpå fick Braden Smith lämna isen för gott efter en knätackling som renderade i fem minuter plus resten av matchen. Med bara dryga minuten kvar av den tredje perioden gjorde hemmalaget vad som såg ut att vara segermålet. Men Robin Englund ville annorlunda och satte kvitteringen fram till 2-2 bara 13 sekunder senare, assisterad av Alexander Grundström och Niclas Herou. Det dröjde dock bara sekunder in i övertidsperioden innan hemmalaget satte segermålet 3-2 och därmed spelade hem en extra poäng. IFK fick en poäng med sig i premiären av fortsättningsserien och ställs på söndag mot serieledarne Segletorp.