Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 17:24Uppdaterad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 17:27

Emil Nordlund om den nordiska dominansen i Champions League där ÅSS nådde topp fyra igen

Båda de finländska lagen slutade topp fyra i seglingens Champions League. Det var helnordiskt på pallen. De bästa seglarna i Europa hittar vi i Norden, i alla fall när det kommer till kappsegling i J70-båtar. 
– Det var absolut imponerande att de nordiska lagen klarade sig så bra, men jag tror att man har lyckats bättre i Norden med att locka de bästa seglarna till seglingsligorna, säger Emil Nordlund. 

Ålands Segelsällskap, ÅSS, åkte till Vilamoura, Potugal som regerande Champions-League-mästare. Fyra race in i tävlingen såg det nattsvart ut, men ÅSS studsade tillbaka och hittade plötsligt rätt bland höga vågor och svaga vindar.  

– Vi visste att det vara svåra förhållanden och att alla lag kommer ha dåliga seglingar. Vi körde bara på och försökte hålla huvudet kallt. Efter det så lyckades vi komma tvåa i alla race förutom ett, säger Emil Nordlund.  
 
Emil Nordlund som ingick i laget tillsammans med Markus Rönnberg, Jasper Karlsson och Staffan Lindberg är nöjd med upphämtningen även om det inte räckte till medalj. 

– Att vi har gått till final tre år i rad visar ändå på att vi har en väldigt bra nivå. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »