• Maiju Ruotsalainen vill se hårt jobb under de sex matcher som återstår. Foto: Ann-Christine Karlsson.
Maiju Ruotsalainen lotsade Ilves genom nedre slutspelsserien ifjol och vet vad som gäller.
Publicerad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 14:22, uppdaterad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 16:45

Hårt jobb - enda vägen för ÅU

Fotboll: Ikväll fortsätter damernas liga när Åland United tar emot JyPK från Jyväskylä på WHA i Mariehamn. För Åland United är det inte längre spel om medaljerna som gäller, det handlar om nedre slutspelsserien och att undvika nedflyttning.

-Om vi har energin uppe i sista tredjedelen tror jag det kommer bli vår match, men om vi är statiska och inte har så mycket vilja kommer det att bli svårt, säger tränaren Maiju Ruotsalainen.

Åland United, som tog sin senaste seger i maj, är på väg mot sin sämsta placering sedan 2008 när laget slutade på åttonde plats. Ikväll klockan 18.30 möter laget alltså JyPK som ligger på sjunde plats i tabellen, strax före ÅU. De två senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort.

Fler Sport

Mållösa matcher för landslagen

Fotboll. Adelina Engman spelade hela matchen när Finland mötte Israel i VM-kvalet i Tel Aviv i går.

Isabella Mattsson på landslagsläger

Fotboll. Åland Uniteds Isabella Mattsson har kallats till läger med Finlands U19-landslag den här veckan. Det berättar sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande.

Idrottsgalan 2018

Idrottsgalan del 1
Här hittar du Ålands Radios direktsändning från Idrottsgalan 2018 i sin helhet.

Finland U17 förlorade

Finlands U17-landslag med IFK Mariehamns mittfältare Joel Karlström i truppen förlorade den första matchen i träningsturneringen i Minsk, Vitryssland.

IFK-seger i cuppremiären

Tränare Peter Lundberg om matchen.
Fotboll: IFK Mariehamn vann till slut med 4-0 mot division 2-laget Honka Akatemia i söndagens premiär i den finska cupen. Stor matchhjälte blev Julio Cesar Fernandes.

IFK föll med 6-8 mot Norrtälje

Tränare Kenneth Westerback ilsknade till på domaren efter matchen.
Ishockey: IFK Mariehamn förlorade söndagens match mot Norrtälje IK med 6-8. Tränaren Kenneth Westerback var efteråt missnöjd med både domare och det egna försvarsspelet.

Våsc föll med 0-13

Innebandy: Våsc förlorade stort i söndagens bortamatch i damernas division 2 Uppland.

Kritisk mot uteblivna nomineringar

Torsten Wikstrand vill gärna se över kriterierna för priserna.
Ålands öspelsherrar i volleyboll prisades som årets öspelspärla och fick även ta emot Ålandstidningens bragdmedalj under den åländska idrottsgalan...

JIK:s damer segrade

Volleyboll: Jomala IK:s volleybolldamer bortabesegrade Sollentuna D under lördagen. För b-damerna blev det dock förlust.