Publicerad: lördag, 10 oktober, 2015 - 20:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

ÅU fick brons

Fotboll: Det blev ett brons för Åland United i Damernas liga, det blev klart efter att laget spelade oavgjort 3-3 mot Pallokissat i Kuopio. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen, sen kunde Chloe Jones kvittera och Cynthia Uwak gav ÅU ledningen, allt detta hände de 13 första minuterna. I början av andra halvlek kvitterade Pallokissat, men Uwak gav ÅU ledningen igen efter en kvart. Med två minuter kvar av ordinarie tid fastställde Pallokissat slutresultatet genom Heini Mäkelä.
Även om ÅU hade besegrat Pallokissat hade det inte räckt till silverplatsen eftersom Ilves tog en poäng av PK-35 i Vanda i en match som slutade 2-2.
PK-35 tar alltså hand om guldet, Ilves blir tvåa och ÅU trea. I den nedre slutspelsserien står det klart att Merilappi United degraderas till div 1 och Vasa IFK får kvala mot OPS för att försvara platsen i ligan.