Publicerad: måndag, 12 september, 2022 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 13 september, 2022 - 10:19
  • Ida Zetterströms finalhelg gick inte som de hoppats på. Foto: Alandia Motorsport

Zetterström trea i EM

Ida Zetterström slutade på tredje plats i EM i dragracing i klassen Top Fuel efter att finalen inte gick hennes väg och hon blev passerad av Susanne Callin.

Inför finalen låg Zetterström på andra plats bakom Antti Horto och före Susanne Callin.
Finalhelgen präglades av mycket väntan på grund av att det regnade från och till på Santa Pod-banan i England. Dessutom hade Ida Zetterström och hennes team problem med att få bilen att fungera som de ville.

Söndagens eliminering började med förlust för Ida Zetterström mot Susanne Callin efter att däcken spann och Zetterström inte kom någonstans. Eftersom hon blev trea i helgen gick Susanne Callin, som vann finalen, om i totalen och tog hand om silvret efter segraren Antti Horto.

Det var bara de tre förarna på prispallen som körde alla fyra deltävlingar. Under året har ytterligare tre förare varit med och kört varsin tävling.