Motorsport

Ida Zetterström prisades på gala

Ida Zetterström om överraskningen:
Motorsport: Ida Zetterström, Alandia Motorsport, fick igår ta emot priset för sin seger i den nordiska mästerskapsserien i Super Street Bike. Detta på en gala i Bålstad i Sverige. Hon fick även ta emot ett överraskningspris.

Jonas Danielsson vann årets backrace

Motorsport. J onas Danielsson vann årets upplaga av Norra Sundsvägens backrace. Därmed försvarade han guldet från ifjol.

Jimmy Eklund plockade flest ÅM-poäng i Vessingsboda

Motorsport: Jimmy Eklund var den seniorförare som plockade flest poäng när ÅM-deltävling 1 i folkrace kördes i Vessingsboda, Lemland under lördagen.

Personbästa av Ida Zetterström

Motorsport: Dragracingföraren Ida Zetterström satte personbästa i fredagens kval i NM-klassen Super Street Bike. Tiden 7,11 gav henne en andraplats i kvalet.

HFD ändrar inte ÅFD-dom om Åland Ring

Vår reporter Nina Smeds rapporterar:
Det finns inget skäl att ta något annat beslut än det Ålands förvaltningsdomstol tog när man upphävde miljötillståndet för den planerade motorbanan Åland Ring. Det konstaterar Högsta förvaltningsdomstolen som nu har behandlat frågan.

Motorklubben fick miljötillstånd

Ålands Motorklubb, ÅMK, har beviljats miljötillstånd för befintlig motorsportverksamhet samt för att utöka verksamheten med en övningsraksträcka och halkbana i Vessingsboda i Lemland.

Danielsson vann backrace

Jonas Danielsson och Jesper Karlsson
Det var oerhört jämnt i toppen i årets upplaga av backracet som den här gången kördes på Norra Sundsvägen.

ÅMK ordnar backrace i Sund

Motorsport: Ålands motorklubb ordnar backrace i Sund den 17:e november. Föreningen har nu fått tillstånd av landskapsregeringen att tillfälligt stänga av Norra Sundsvägen mellan Brännbolstad och Sibby.

ÅMK planerar backrace i ny backe

Motorsport. Det kan bli ett backrace i höst igen, trots att vägen upp till Soltuna i Geta där tävlingen tidigare ordnats asfalterats och inte är aktuell.

Kim Grandell blev tvåa i endurotävling

Motorsport. I tuffa förhållanden med regn och lera blev Ålands motorklubbs Kim Grandell tvåa i en av klasserna när Gotland grand national kördes i helgen.

Zetterström deltar i USA-tävling

Ida Zetterström berättar om den nya motorcykeln.
Motorsport. Alandia Motorsports Ida Zetterström ska delta i en tävling i USA i mitten av november.

Potatisracet avslutade säsongen

Motorsport: Potatisracet i Vessingsboda avslutade årets folkracesäsong. Tävlingen lockade nära nog 50 förare.

Sidor