Publicerad: söndag, 6 september, 2020 - 20:40
  • Ida Zetterström i helgens tävlingar.

Zetterström finländsk mästare i Super Street Bike

Ida Zetterström som tävlar för Alandia Motorsport korades till finländsk mästare i Super Street Bike efter att det finländska mästerskapen avgjordes i Kauhava.

Det var den tredje och sista tävlingen som kördes nu i helgen och Zetterström mötte Vesa Ruhanen i finalen. Motorcykeln ställdes in med mer laddtryck än vad man brukar. En chansning som inte lönade sig, då det blev ett högt hjullyft som gjorde att hjulet tappade fästet och började spinna. Ruhanen vann på tiden 6.86 sekunder och Zetterström åkte förbi mållinjen efter 7.10.

Men efter att ha vunnit två tävlingar och kommit tvåa i en av säsongens tre totala tävlingar korades Ida Zetterström till finländsk mästare 2020.