• Jennifer Öström gjorde Våscs andra mål i matchen. Foto: Malin Lundberg.
Lagkaptenen Emma Öfverström i Våsc om matchen mot Wåhla:
Publicerad: lördag, 15 december, 2018 - 17:19, uppdaterad: lördag, 15 december, 2018 - 17:27

Våsc vann mot Wåhla

Innebandy. Våsc vann lördagens hemmamatch i damernas division tre mot Wåhla med 2-1. Men det blev onödigt spännande på slutet.

Våsc tog taktpinnen direkt i första perioden och gjorde tidigt 1-0 genom Marie Waarheid. Man ökade på till 2-0 efter drygt elva minuter då Alexandra Nordström slog en boll i djupet som friställde Jennifer Öström. En mot en med målvakten gjorde hon inget misstag och Våsc gick till pausvila med en 2-0-ledning. I andra perioden tog Wåhla sig in bättre i matchen. Man pressade högt och Våsc blev allt mer stressade. I början av tredje perioden fick Wåhla utdelning då de gjorde sitt första mål med en kvart kvar av matchen. Man hade sedan bud på fler mål men Våscs målvakt Johanna Wikström stod i vägen och matchen slutade 2-1 till hemmalaget.
I morgon söndag möter Våsc Enköping på bortaplan.

Fler Sport

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.