• Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Simon Silverholt debuterade för IFK och spelade hela första halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru.
Peter Lundberg och Aleksei Kangaskolkka om matchen.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 20:59, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 23:15

Två mål från Kangaskolkka när IFK vände och vann

Fotboll: IFK Mariehamn lyckades vända underläge till seger i söndagens träningsmatch mot det estniska ligalaget Paide Linnameeskond. Två mål från Aleksei Kangaskolkka i den andra halvleken bäddade för segern.

Det var gästerna som tog ledningen i matchen via en snabb omställning när IFK-försvaret inte var riktigt samlat. Ander Ott Valge avslutade anfallet med att skicka upp bollen i nättaket bakom IFK-målvakten Anton Lepola fram till 0-1 i matchens 25:e minut.

IFK hade klart mest boll under den första halvleken. Det bästa läget fick Julio Cesar Fernandes som efter ett fint anfall avslutade via målvakten i stolpens utsida. Simon Silverholt fick debutera i IFK-tröjan och gavs en halvlek på högerkanten. Amos Ekhalie ersatte honom efter pausvilan.

I den andra halvleken jagade IFK en kvittering och var mycket nära i matchens 72:a minut. Men gästernas målvakt räddade nicken från Aleksei Kangaskolkka  och returen på volley från Robin Sid susade tätt över ribban. Men IFK skulle få fler chanser. Två minuter senare snappade IFK upp bollen nära mittcirkeln och Kangaskolkka drog på ett överraskande skott från långt håll som vackert seglade över den estniske målvakten som befanns sig alldeles för långt ifrån sitt mål. Det var kvitterat.

I den 85:e minuten gick Amos Ekhalie omkull i strafformådet och domaren pekade på straffpunkten. Kangaskolkka klev fram och satte en låg boll till vänster om målvakten som gick åt höger. IFK hade vänt matchen till seger.

I slutminuterna av matchen hände inte mycket, men både Scott Beeks och Robbie Moliis fick göra inhopp i den grönvita tröjan innan slutsignalen ljöd i Eckeröhallen.

 

Fler Sport

Ytterligare en mittback Nederländerna till IFK

Klubbdirektör Peter Mattsson om nyförvärvet
IFK Mariehamn skrev kontrakt med den 24-årige mittbacken Robin Buwalda igår och därmed är den grönvita truppen komplett inför kommande säsong.

ÅU samlas kring Östersjöfonden

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
Spelarna i Åland United ska under året engagera sig i mer än bara fotboll. Tränare Samuel Fagerholm berättar för Ålands Radio om ett engagemang med 30-årsjubilerande Östersjöfonden som ska pågå under hela året.

Fellman 73:a i EM

Svårigheterna på skyttevallen fortsatte för Jenny Fellman när EM i skidskytte inleddes i vitryska Minsk igår. Det blev hela elva bom i distansloppet över 15 km och en 73:e plats av 83 åkare.

IFK-hockey vann helgens matcher

Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann helgens båda hemmamatcher.

MLK:s herrar klara för playoff

MLK:s Otto Byman berättar om helgens matcher:
Tennis. MLK:s herrlag är klara för playoff till division 1 efter att man i helgen vunnit båda sina matcher med 4-0. Damernas öde ligger i ett annat lags händer.

ÅU vidare till semi i cupen

ÅU-tränaren Samuel Fagerholm om matchen mot TiPS:
Fotboll. Åland United är vidare till semifinal i finska cupen efter att ha vunnit kvartsfinalen mot TiPS på söndagen.

Stafettsilver till Holmström i FSSM

Isac Holmström såg FSSM som en bra träningshelg inför Vasaloppet:
Skidsport. Isac Holmström körde första sträckan när IF Sibbo-Vargarna tog silver i herrarnas stafett i FSSM på söndagen.

Bänkskyttar tävlade i svåra förhållanden

Hör ett reportage från bänkskyttetävlingen här:
Skytte. Ben Nylund vann lördagens bänkskyttetävling i Bredmo. Tävlingen sköts på 200 meters avstånd och förhållandena var svåra då solen och snön bländade skyttarna. Dessutom blåste det ungefär 8 meter per sekund och vinden varierade vilket gjorde skyttet än mer utmanande.

Uppdaterad: Brons till Holmström och Orre

Skidsport. Lennart Holmström och Stig Orre tog varsin bronsmedalj i lördagens FSSM-tävlingar.