• Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Simon Silverholt debuterade för IFK och spelade hela första halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru.
Peter Lundberg och Aleksei Kangaskolkka om matchen.
Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 20:59, uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 23:15

Två mål från Kangaskolkka när IFK vände och vann

Fotboll: IFK Mariehamn lyckades vända underläge till seger i söndagens träningsmatch mot det estniska ligalaget Paide Linnameeskond. Två mål från Aleksei Kangaskolkka i den andra halvleken bäddade för segern.

Det var gästerna som tog ledningen i matchen via en snabb omställning när IFK-försvaret inte var riktigt samlat. Ander Ott Valge avslutade anfallet med att skicka upp bollen i nättaket bakom IFK-målvakten Anton Lepola fram till 0-1 i matchens 25:e minut.

IFK hade klart mest boll under den första halvleken. Det bästa läget fick Julio Cesar Fernandes som efter ett fint anfall avslutade via målvakten i stolpens utsida. Simon Silverholt fick debutera i IFK-tröjan och gavs en halvlek på högerkanten. Amos Ekhalie ersatte honom efter pausvilan.

I den andra halvleken jagade IFK en kvittering och var mycket nära i matchens 72:a minut. Men gästernas målvakt räddade nicken från Aleksei Kangaskolkka  och returen på volley från Robin Sid susade tätt över ribban. Men IFK skulle få fler chanser. Två minuter senare snappade IFK upp bollen nära mittcirkeln och Kangaskolkka drog på ett överraskande skott från långt håll som vackert seglade över den estniske målvakten som befanns sig alldeles för långt ifrån sitt mål. Det var kvitterat.

I den 85:e minuten gick Amos Ekhalie omkull i strafformådet och domaren pekade på straffpunkten. Kangaskolkka klev fram och satte en låg boll till vänster om målvakten som gick åt höger. IFK hade vänt matchen till seger.

I slutminuterna av matchen hände inte mycket, men både Scott Beeks och Robbie Moliis fick göra inhopp i den grönvita tröjan innan slutsignalen ljöd i Eckeröhallen.

 

Fler Sport

Ledarstaben intakt hos IFK

IFK Mariehamn har ledarstaben intakt även under 2019, det står klart efter att de med utgående kontrakt nu har förlängt.

Första medaljen för Weuro i FM

Olivia Weuro har plockat hem den första medaljen i simningens FM i kortbana i Vasa. Den kom under torsdagens finalpass i lagkappen i 4x200 m frisim och Weuros lag RaisU kom på tredje plats.

IFK fick böter, förbundet berättar inte varför

IFK Mariehamn har blivit ålagda att betala 700 euro i böter till Finlands bollförbund på grund av bristande säkerhet i den sista matchen mot KuPS som spelades i Mariehamn i slutet av oktober.

ÅU fortsätter i cupen i januari

Finlands Cup för damer har gjorts om och ska innehålla ett gruppspel som Åland United tog sig till efter seger med hela 15-0 över Tervakosken Pato i augusti.

Kojola och Mantilla lämnar IFK

Kristian Kojola berättar om sitt beslut.
Kristian Kojola avslutar sin fotbollskarriär och Philip Mantilla lämnar IFK Mariehamn, det meddelar klubben via sin Facebooksida.

Mboma är IFK:s nye anfallare

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson och anfallaren Aristote Mboma
Anfallaren Aristote Mboma har skrivit på för IFK Mariehamn för de kommande två åren.

FK Jerv slutade på 13:e plats

Fotboll: Åländska Marc Nordqvist fick aldrig lämna bänken när FK Jerv spelade sista omgången i den näst högsta serien i Norge.

Lucas Forsström mästare i Bollhalla

Tennis: Det blev en förhandstippad final i herssingelturneringen i Bollhallamästerskapen mellan Lucas Forsström och Henrique Norbiato. Norbiato fullföljde aldrig finalen och Forsström stod därmed som segrare.

Silver till Daja och Norrköping

Fotboll: AIK är svenska mästare efter söndagens seger med 1-0 mot Kalmar. IFK Norrköping och Daniel Sjölund fick nöja sig med silver.