Publicerad: söndag, 11 februari, 2018 - 20:59Uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 23:15
  • Simon Silverholt debuterade för IFK och spelade hela första halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru.

Två mål från Kangaskolkka när IFK vände och vann

Fotboll: IFK Mariehamn lyckades vända underläge till seger i söndagens träningsmatch mot det estniska ligalaget Paide Linnameeskond. Två mål från Aleksei Kangaskolkka i den andra halvleken bäddade för segern.

Det var gästerna som tog ledningen i matchen via en snabb omställning när IFK-försvaret inte var riktigt samlat. Ander Ott Valge avslutade anfallet med att skicka upp bollen i nättaket bakom IFK-målvakten Anton Lepola fram till 0-1 i matchens 25:e minut.

IFK hade klart mest boll under den första halvleken. Det bästa läget fick Julio Cesar Fernandes som efter ett fint anfall avslutade via målvakten i stolpens utsida. Simon Silverholt fick debutera i IFK-tröjan och gavs en halvlek på högerkanten. Amos Ekhalie ersatte honom efter pausvilan.

I den andra halvleken jagade IFK en kvittering och var mycket nära i matchens 72:a minut. Men gästernas målvakt räddade nicken från Aleksei Kangaskolkka  och returen på volley från Robin Sid susade tätt över ribban. Men IFK skulle få fler chanser. Två minuter senare snappade IFK upp bollen nära mittcirkeln och Kangaskolkka drog på ett överraskande skott från långt håll som vackert seglade över den estniske målvakten som befanns sig alldeles för långt ifrån sitt mål. Det var kvitterat.

I den 85:e minuten gick Amos Ekhalie omkull i strafformådet och domaren pekade på straffpunkten. Kangaskolkka klev fram och satte en låg boll till vänster om målvakten som gick åt höger. IFK hade vänt matchen till seger.

I slutminuterna av matchen hände inte mycket, men både Scott Beeks och Robbie Moliis fick göra inhopp i den grönvita tröjan innan slutsignalen ljöd i Eckeröhallen.