Publicerad: söndag, 27 mars, 2022 - 16:08Uppdaterad: söndag, 27 mars, 2022 - 18:00

Tung förlust i premiären för ÅU

Åland United förlorade med 4-2 på bortaplan mot HJK i seriepremiären av den nationella ligan.

HJK tog kommandot i inledningen av matchen och hade många farliga lägen medan Åland United inte ofta fick vara på besök i den offensiva tredjedel.
I den 24:e matchminuten slog Åland Uniteds Margarida Sousa en felpass som HJKs Vera Hellman snappade upp. Hon slog en snabb djupledsboll som friställde Ria Karjalainen som enkelt kunde lyfta in 1-0 till HJK över en utrusande Matilda Nurmi. HJKs Vera Hellman dundrade in 2-0 tre minuter senare efter att HJK låst fast bollen kring offensivt straffområde efter en kort hörnvariant
En minut efter det förvaltade Åland United en hörna på bästa sätt när vänsterbacken, Helena Bozic, nådde högst med sin panna och reducerade till 2-1 i närmsta krysset.
Strax innan halvlek sköt Essi Sainio i HJK ett distansskott som Matilda Nurmi precis lyckades få fingertopparna på och tippade i ribban. Från ribban studsade bollen rätt ut till en framrusande Oona Sevenius som tryckte in 3-1 till HJK samtidigt som hon tryckte till ÅU-målvakten Matilda Nurmi som försökte hinna ifatt sin retur.

I andra halvlek arbetade sig ÅU in mer i matchen, ofta genom Kit Loferski som med sin snabbhet och teknik kunde ta sig ner till kortlinjen för inlägg, men de resulterade aldrig i några egentliga farligheter. HJK utökade till 4-1 in den 75:e matchminuten genom Vera Hellman som fick ett inlägg som var snett inåt bakåt. Hellman sköt först sin medspelare Ria Karjalainen i magen och drämde därefter in slumpbollen i nät innanför sexmeterboxen.

Åland United reducerade till 4-2 strax innan 90 minuter spelats på nytt genom ett själv efter en hörna. Nästa söndag möter Åland United KuPS hemma på WHA.