Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 30 april, 2023 - 18:51Uppdaterad: söndag, 30 april, 2023 - 18:57

Tredje raka förlusten för IFK

IFK Mariehamns fotbollsherrar förlorade med 2-0 mot KuPS i Tipsligan under söndagen. Det var den tredje raka förlusten i ligan för IFK som har en poäng efter fyra spelade matcher. 

Båda lagen verkade känna lite på varandra i matchens inledning. Ariel "Tuco" Ngueukam kom nära med ett skott i målgavelns utsida och ett som gick lite ovanför ribban. Men KuPS tog över spelet mer och mer och tvingade Elmo Henriksson i IFK-målet till några ingripanden. Men det var mållöst när båda lagen gick in till halvtidsvila. 

Det dröjde inte långt in i andra halvlek innan det första målet kom. KuPS kom runt på högerkanten efter ett fint kombinationsspel. Ett lågt inlägg snett inåt bakåt till Urho Nissila som drämde in 1-0 vid närmaste stolpen betydde att IFK nu behövde jaga en kvittering. 

I den 58:e matchminuten fick IFK en hörna där andrabollen landade hos sista man i IFK Mariehamn Jiri Nissinen som tog några steg framåt och dundrade iväg ett skott som stannade på vägen mot mål. KuPS såg sin chans och skickade iväg en långboll till Seth Saarinen som hade fri gata från halva plan fram till straffområdet där Elmo Henriksson försökte göra sig stor. Men Saarinen kunde enkelt rulla in 2-0 i närmaste hörnet. 

IFK kämpade dock på och kom närmast en reducering när Alan Henrique nickskarvade en hörna i 73:e matchminuten som målvakten i KuPS, Johannes Kreidl, räddade på mållinjen. Men matchen slutade 2-0 till KuPS och blev därmed den tredje raka förlusten i ligan för IFK Mariehamn som efter fyra spelade matcher har en poäng och ligger sist i serien. På fredag väntar ett bottenmöte i ligan när IFK ska gästa nästjumbon VPS .

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »