Publicerad: söndag, 11 augusti, 2019 - 19:43Uppdaterad: söndag, 11 augusti, 2019 - 19:53
  • IFK Mariehamn efter slutsignalen i 0-1 förlusten mot Ilves

Tredje raka förlusten för IFK

IFK Mariehamn förlorade med 0-1 hemma på WHA mot Ilves. En match som IFK borde tagit minst en poäng ifrån säger Keaton Isaksson. Det var en match med missade straffar och bortdömda mål.

IFK Mariehamn börjar bra och får med sig en straff i den andra matchminuten efter att Aristote Mboma vikt in från vänsterkanten och blivit fälld. Inte en helt given straff, men domaren pekar på straffpunkten. Keaton Isaksson lägger upp bollen och väljer att placera bollen åt vänster. Ilves målvakt Mika Hilander slänger sig åt rätt håll och räddar.

0-0 står sig till halvlek och i början av andra halvlek så slarvar IFK med bollen kring mittplan. Ilves Tiemoko Fofana snor åt sig bollen och hamnar i friläge, men när IFKs målvakt Oskari Forsman försöker att göra sig stor rullar den i sidled till Ilari Nettälä som enkelt placerar in den i öppet mål.

Det dröjer till sista 20 minutrarna innan det blir fart på IFK igen. Gustaf Backaliden skjuter på liggande spelare i straffområdet och vädjar efter hands, men domaren ger inte efter. Simon Silverholt slår ett högerinlägg som Aristote Mboma petar in i mål. Domaren är snabb på att blåsa och delar ut ett gult kort till Mboma för hands. Det kommer inga större protester från herrarna i IFK. Matchen slutar 0-1.

Förlusten innebär att IFK är på en nioendeplats i tabellen med fem poäng upp till SJK som ligger sexa, med fyra omgångar kvar att spela innan tabellen delas.